Dagje Bali
Als start van dit module hebben we met alle studenten (150) een welkoms diner gekregen in de Vi Ai Pi club midden in Kuta. In deze toch wel luxe tent kregen wij een 3 gangen diner (heerlijke spareribs) met live muziek. Na het eten werden er veel (drank) spellen gedaan met ons. Vanuit deze club zijn wij met een kleiner groepje van 20 man richting Skygarden gegaan. Deze club bestaat uit 10 verschillende thema bars met als hoogtepunt een dak terras/bar/dansvloer met uitzicht over Kuta.
Nu hebben de meeste clubs in Kuta vaak een uur/anderhalf uur gratis cocktails drinken voor de dames en de kerels tegen een gereduceerde prijs als lokkertje. Hier wordt dus ook gretig gebruik van gemaakt. Na een uurtje of anderhalf, ik kan het toch niet laten, een rondje Skygarden gemaakt. En hoe zal het ook anders, bij terugkomst is iedereen van mijn hotel spoorloos. Gelukkig had ik al een berichtje gekregen dat men in de Bounty Bar was neergestreken, dus daar dan maar heen gewandeld. Naar een half uurtje daar omgelopen en drankjes doen nog steeds niemand gevonden, maar weer terug naar Skygarden. Hier werd ik door een aantal medestudenten naar The Engine Room gestuurd, waar de groep dus was. Hier lekker gefeest tot een uurtje of 2.
De vrijdags een lekker relaxed dagje Semiyak. Hier zit een kleine shopping mall, met een klein boek winkeltje achteraf. Hier heb ik de boekversies van Assassin`s Creed 2, AC Brotherhood en AC Revelations gekocht en ze lezen zoals de games spelen, gewoon heerlijk en niet aan de kant te leggen.
Zaterdagmorgen 8 uur opgehaald voor een weekend tripje met z`n zessen. We zijn begonnen in Ubud, bij Monkey Village. Dit is een bos met een tempel vol met Makaken. Deze beestjes zijn brutaal en nieuwsgierig, en als zij menen dat ze je bezittingen of eten willen hebben berg je dan maar. Vanuit Ubud zijn wij verder naar het noorden getrokken richting Batur Mountain, een van de 2 actieve vulkanen. Halverwege zijn wij gestopt om de rijst velden te bekijken. Deze bestaan uit allemaal lagen met water vol met rijst en ziet er erg mooi uit. Na een half uurtje foto`s maken en van het uitzicht genieten, konden wij dit nog een keer gaan doen bij de vulkaan. Het restaurant waar we aten lag op een oude kraterrand en van uit hier hadden wij een prachtig uitzicht op een van de vulkanen.
Na de lunch vroeg de gids/chauffeur of wij een tussenstop wilden maken bij een koffie/fruit plantage. Deze plantage ligt midden in de jungle en je loopt tussen de ananassen, cacao, pepers, passievruchten en Luwak (Balinese Civetkat). Nu worden deze dieren gehouden voor een bepaald doeleind. Zij eten de vruchten van de koffie plant, maar de koffie boon wordt niet verteerd, maar gefermenteerd. De bonen komen dus weer uit het beestje, worden schoongemaakt en 2-3 keer gebrand. De koffie die hier van gemaakt wordt heet Kopi Luwak en is de duurste koffie ter wereld ($50,- voor een espresso kopje vol)búiten Bali. Op Bali kost een kannetje ongeveer € 6,-.....
Naast deze koffie kregen wij 6 ander (normale) verse koffie/thee soorten gratis en verse tabak. Aangezien niemand draaien kon heb ik een aantal gedraaid en het smaakt een beetje naar Drum.
Na de koffie richting Goa Gajah (Elephant Cave) Temple. Deze tempel is eigenlijk een grot met een aan een kant Ganesha (Hindoe god met de olifanten kop) en aan de andere kant drie manifestaties van Shiva. Het terrein waar deze grot ligt is in de jungle, met veel water elementen en een tempeltje. Hier werden we gezegend door een priester, waar we gelijk 25.000 Roepia (+/- €2,-) konden aftikken bij de beste man en de jungle in gestuurd werden. Erg rare ervaring! Na de tempel een grote waterval bezocht. Dit wordt door locals gebruikt als een variant van een openbaar zwembad en levert natuurlijk mooie plaatjes op van de massa`s water die naar beneden komen.
De dag af gesloten bij Sarah en Ineke op balkon/ gigantisch dak terras van het hotel, met een aantal Bintang en een lekker sigaartje die wij op de plantage hadden gekocht.
Ik heb eindelijk foto`s, maar omdat het uploaden ervan nogal lang duurt zal ik maar een paar posten ter impressie. Ook erg leuk om te zien dat er al 46 mensen het eerste verhaal gelezen hebben. Leuke motivator om meer van deze verhalen te posten.
Dus tot de volgende keer, Jeroen
klinkt goed jeroen geniet der maar van is zo weer voorbij !!!
groeten doeke
Hallo Jeroen, heel leuk dat we mee kunnen[ reizen] via de site, geniet er maar goed van en maak maar mooie foto's .Voor dat je het weet is de tijd weer voorbij. Hele leuke verhalen , en we hopen op meer, Jolanda volgt je via Face book.
Moai om te lêzen das't it sa nei't sin hast.
Genietsje der mar fan, en hâld ús op'e hichte mei dyn ferhalen, ik fyn dat leuk om te lêzen.