Bali beestjes en Bounty stranden

Een beetje late update maar hier is die dan toch.

Vrijdag ochtend rond 8 uur op gepikt met de gehele groep om te gaan raften vanuit Ubud. Er is niet zo heel veel over te vertellen, dan dat je op de rivier dwars door de jungle (prachtige natuur) heen gaat en dat het niet zo heel ruig was (beetje jammer). Na de tijd met de hele opleiding heerlijk gegeten aan de rivier oever. En dat noemen ze dan een 'fieldtrip' van uit school.

De zaterdag een beetje op het strand gehangen en de zondags naar Turtle Island. Dit schiereiland vlakbij Sanur staat bekent om, hoe zal het ook anders, zeeschildpadden. Na aangekomen op het eilandje met de scooter, kwamen we er achter dat er op het eiland zelf eigenlijk niets is dan een klein vissersdorp en dat er een 'schildpadden opvang' was. Dit is echt het uiterste wat betreft toeristje plukken. De locals gaan naar het strand om de eieren op te graven en uit te broeden, waarna de schildpadden na 2 jaar worden uitgezet. Maar nu komt het. Wij konden wel een schildpad kopen, voor een groot gedrag, en dan 5 minuten later uitzetten..... Hoezo waar voor je geld, en dan ook nog opdringerig worden omdat we dat niet wilden doen.

Van dat punt besloten naar Nusa Dua in het zuiden te rijden. Nusa Dua is het duurste gebied op Bali met gigantisch resorts en coverentie centra. Dit gebied kom je ook niet zo in, maar je moet via een security check. Omdat we niet precies wisten waar we heen moesten, vroeg Sarah een van de mannen waar we schildpadden konden zijn. Dus hop hij op zijn scooter, inclusief machinegeweer, en zo onder escorte naar een strand gebracht. Hier kon je veel activiteiten doe zoals parasailing, waterscooter huren, boten huren naar schildpadden en mangrove bossen en eten. Omdat wij dus door de security guard gebracht waren, kregen wij niet de toeristen prijzen te zien, maar de local prijzen. En zelfs hier hebben we nog een groot bedrag vanaf geluld. Hier zijn de na het eten op een flyfish gestapt. Dit is een soort rubberboot met vinnen en door de snelheid van de speedboot gaat dat ding een meter of 5, 6 de lucht in.

Na dit zijn we op een bootje gestapt die ons naar schildpadden zou brengen. En schildpadden hebben we gezien! Hele kleine, normale, grote en hele groten. En leguanen, zeearenden, toekans, slangen, vliegende vossen..... Dit was ook een opvang, maar dit was veel beter geregeld. Je kon een donatie achterlaten voor de dieren en mocht met de dieren op de foto. De kleine schildpadden worden ook hier voor een paar jaar gehouden en dan uit gezet om de populatie te vergroten en naast de eieren beschermen hadden deze mensen ook een fok progamma met een aantal 50 tot 130 jaar oude zeeschildpadden (En deze dieren kunnen makkelijk 250 tot 300 jaar oud worden!).

De rest van de week lekker rustig aan gedaan en met school bezig, omdat er nogal wat uitviel. Uiteindelijk alleen donderdag CBL (Case Based Learing) gehad en een fieldtrip. Deze fieldtrip viel in de categorie cultuur, de Balinese Kecak dans.

Deze dans wordt opgevoerd zonder muziek instrumenten, maar wordt begeleid door een mannetje of 40, die doormiddel van hun stemmen de instrumenten nadoen. De dans is een Balinese mythe genaamd Ramayana. Omdat het erg lang wordt om het hele verhaal hier uit te leggen, heb ik bij dit reisverslag een link gevoegd voor de mensen die dit interessant vinden.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kecak en http://en.wikipedia.org/wiki/Ramayana

En gister (vrijdag) met Sony, onze locale vriend van het strand, allemaal erg mooie en niet toeristische plekjes aan de kust gezien in het zuiden. En dit zijn de plekken die je kent uit de reisbrochures van Bali. Parelwitte stranden, azuur blauwe zee en ongerepte natuur met palm-, cacao- en mangrovebomen.
Erg mooi en ik laat dus ook de foto`s voor zich spreken. De realiteit is jammer genoeg minder mooi. Sony vertelde dat de meeste van deze stranden en plekken 2, 3 jaar terug nog volledig onbebouwd en van het oog onttrokken waren. Door de grote toeristische groei worden hele gebieden voor een prikje opgekocht en worden er gigantische resorts neer geklapt, veelal door en voor de Russische, Japanse en Chinese elite. Het mooiste plekje noemde Sony ook zijn geheime strand en laat dit ook alleen aan vrienden zien. Na deze plekken terug naar Legian om op een Nachtmarkt te gaan eten. Hier had ik de keuze tussen verse Red Snapper of Calamari (katvis, een soort inktvis) van de grill. Omdat de keuze erg moeilijk was en de vis spot goedkoop, allebei maar genomen en heerlijk gegeten, terwijl de rest aan de schaaps- en kipsaté van de grill zat.

Vanaf deze vrijdag hebben vakantie en zouden we naar Lombok met 3 man en de rest treffen op Gili Trawangan, de grootste van de 3 Gili`s. Maar omdat er storm opkomst is, en misschien zelfs een tornado, gaan de boten niet eerder weer dan aankomende dinsdag, dus zoals het nu staat geen Lombok meer.

Nou ik heb wel weer genoeg geschreven en ga zo even slapen, omdat een aantal Duitse Tourist Management studenten het nodig vond om rond half 6 s`ochtends een pool party te houden. Ze waren nog wel zo netjes, voor ze op bed gingen, hun excuses aan te bieden en dat ze het nooit weer zouden doen....

Groeten Jeroen