Bali National Park en Lovina

Week 4

Op het moment van schrijven we zijn al weer halverwege week 5 en bijna op de helft van het moduul.
Het weekend zijn we met de scooter langs de hele west punt van Bali getoerd. Nu is er in dit stuk van het eiland niet veel te doen dan de ferry pakken naar Java in Gilimanuk en het Bali National Park. Na een lange rit zijn we blijven slapen in een home stay in de buurt van het park. En dit was een hel. Het bleek op het eerste gezicht netjes en schoon, maar toen Ineke wou gaan slapen bleken de bedden een zooitje te zijn (beestjes en ik weet niet wat). Maar omdat Sarah en ik al wat bier ophadden, mochten we niet meer rijden want anders waren we daar niet blijven slapen.

Na toch een paar uurtjes rust, zijn wij met een gids het park in gegaan waar wij 2,5 uur zijn wezen tracken. Hier veel vogels en apen gezien en ook vonden we veel sporen van herten en andere dieren.

Rond een uurtje of 11 zijn wij weer op de scooters gestapt richten Lovina in het noorden. Na een nieuwe slaapplek te hebben gevonden (wij zijn inmiddels een stuk kritischer geworden), lekker gegeten in een restaurant waar ze kroketten, frikadellen en bitterballen serveren en waar SkyRadio aanstaat.

De volgende morgen om 5.30 uur opgestaan, want in de oceaan rond Lovina kan je dolfijnen spotten. En dit is een ervaring op zich, niet zozeer om de dolfijnen, maar je zit met 30 a 40 bootjes op het water en allemaal vliegen ze op de dolfijnen af op het moment dat ze boven komen. toch nog een groot aantal van deze dieren gezien en een paar keer in de buurt van onze boot.

Na het ontbijt weer op de scooter terug naar Kuta. De weg die wij namen loopt van Singaraja in het noorden naar Denpasar in het zuiden en gaat over de bergen. Deze weg is een prachtig stuk asfalt met erg veel bochten en een paradijs voor motorrijders, die wij dan ook in grote getallen langs zagen rijden (+/- 50 Kawasaki`s die plots de bocht om komen zetten en 10 minuten later rond de 20 Harley`s is een fantastisch gezicht). Op de weg terug nog tussenstops gemaakt bij een krokodillen farm, wat tegen viel, en Margarana, een oorlogsmonument. Na een trip van +300 km weer heelhuids aangekomen in ons hotel.

De maandag morgen (ja, wij hadden een lang weekend) naar het strand gegaan met wat jongens en meiden van het hotel. Daarna naar de sportschool geweest met 2 jongens en mijn haar laten knippen door een kapper die niet een woord Engels kent.

Voor de mensen die zich af beginnen te vragen waar wij dat allemaal van doen die weekenden weg en alle andere dingen, het kost hier niet een ruk. De Indonesische Roepia is ongeveer 85 euro cent waard en veel dingen zijn hier erg goedkoop. Een goede hotelkamer heb al je voor omgerekend 3 tot 8 euro per nacht, benzine is 45 eurocent de liter, een volledige maaltijd + drinken al voor 2,50 en op alles, maar dan ook alles is af te dingen.

Helaas geen foto`s deze keer, want mijn laptop is de gehele foto map kwijtgeraakt. Ik zal dus eerst weer bij de meiden langs moeten.

Groeten Jeroen

simone

he buurman,
wat leuk om zo te lezen dat het daar zo leuk en mooi is.
ach en als je al kan eten voor 2,50 haha daar kan je hier nog niet een maaltijd voor klaar maken hihi.
nou we horen weer.
groetjes simone en co